Impreza okolicznościowa – menu

Impreza okolicznościowa – menu do wyboru

Zupy

Rosół - 5,00 Żurek z jajkiem i białą kiełbasą – 7,50 Krem cebulowo-porowy z pestkami dyni - 7,50

Danie główne:

Kotlet De volaille z masłem – 8,90 Kotlet De volaille z pieczarkami i żółtym serem – 8,90 Indyk w sosie potrawkowym – 9,90 Kaczka pieczona z jabłkami – 12,90 Udka z kurczaka nadziewane śliwką owinięte boczkiem – 6,90 Kieszonki drobiowe ze szpinakiem i fetą – 8,90 Kule drobiowe z pieczarkami i papryką – 9,90 Filet z piersi kurczaka – 7,90 Kotlet Schabowy – 8,90 Karkówka w pieczeniowym sosie – 10,90 Karkówka z czosnkiem – 10,90 Polędwiczka wieprzowa z mozzarellą w cieście naleśnikowym – 14,90 Polędwiczki drobiowe w sosie kurkowym – 14,90 Sakiewki ze schabu z pieczarkami – 9,90 Zraz wieprzowy – 9,90 Zraz wołowy – 12,90 Golonka w kapuście – 14,90 Ryba w cieście czosnkowym – 14,90 Łosoś zapiekany z warzywami – 17,90

Dla dzieci:

Nuggetsy 4 szt - 6,90 Paluszki rybne 4szt – 6,90

Dodatki:

Ziemniaki z wody, Kasza gryczana lub pęczak – 3,50 zł Ziemniaki opiekane w ziołach, Frytki – 5,90 zł

Surówki: 2,50 zł/porcja

marchew z jabłkiem, seler z rodzynkami i ananasem, pekińska z porą, jabłkiem, majonezem lub „kolorowa” z oliwą mizeria z koperkiem, buraczki, kapusta biała z ogórkiem świeżym por z kukurydzą

Jarzynki na ciepło: 2,90 zł/porcja

mix warzyw – kalafior/brokuł/marchew, marchewka z groszkiem, fasolka szparagowa kapusta zasmażana biała, czerwona lub kiszona

Deser:

Gałka lodów waniliowych z pieczonym jabłkiem pod kruszonką – 7,00 Owoce – 5,00

Kolacja:

Barszcz czerwony czysty – 3,50 Krokiet z mięsem – 4,00 Krokiet z pieczarkami i serem – 4,00 Pasztecik z mięsem – 3,90 Strogonow – 12,90 Forszmak – 9,90 Bigos – 6,90

Deser:Mięsa w galarecie: 7,90 zł

Schab pieczony schab ze śliwką, karkówka pieczona, karkówka z czosnkiem rolada z indyka z morelą Tymbalik drobiowy – 4,00 Tymbalik z łososia – 7,50 Pieczarka nadziewana mielonym – 5,00 Zawijańce (mięso mielone w żółtym serze) – 4,50 Roladki z szynki z pastą jajeczną (w galarecie) – 4,00 Pasztet w sosie chrzanowym (w galarecie) – 6,50 Koreczki (kulki mielone, masło czosnkowe) – 4,00 Jajko w sosie tatarskim – 4,00 Jajko w szynce na sałatce – 6,00 Ryba w galarecie (pstrąg - 6,50 lub łosoś - 9,50) Ryba po grecku – 6,50 Śledź po japońsku – 5,50 Śledź smażony w occie z cebulką – 5,50 Śledź w oleju z cebulką lub śmietanie – 3,50 Kulki serowe kolorowe /3 sztuki/ – 5,00 Deska serów lub wędlin – 6,00 Pieczywo mieszane z masłem – 2,00

Sałatki: 6,00

Caprese W stylu greckim Z jajkiem, ananasem, kukurydzą Z kurczakiem, ananasem, kukurydzą Z grillowanym kurczakiem i sałatą lodową Z szynką, serem żółtym, ananasem, kukurydzą Gyrosowa Jarzynowa tradycyjna Śledziowo – warzywna Z tuńczykiem Z szynką, ananasem i porem

Napoje:

1 l soku (pomarańczowy, jabłkowy, porzeczkowy, wieloowocowy) – 4,50 1 l pepsi, sprite, fanta – 5,50 0,5 l wody mineralnej gazowanej/niegazowanej – 2,50 Kawa, herbata, mleko, cytryna, cukier – 5,00 - bez ograniczeń Worek lodu – 4,50

Podana cena dotyczy 1 porcji

Wynajem Sali – 150,00

logo_bistro_png  

Tel. 508 776 966

Anna Terpiłowska - Bułach - 502 75 85 34

Arkadiusz Szuflita - 573 346 688